Диагностика и лечения на носа

Въздухът влиза в тялото през носа. Докато преминава през специализираните клетки на обонятелната система, мозъкът разпознава и идентифицира миризмите. Космите в носа го почистват от чужди частици. Движейки се през носните проходи, той се затопля и овлажнява, преди да влезе в белите дробове.

Прочитейки тези три изречение, човек бързо осъзнава колко многобройни са функциите на носа, и колко са важни те, за нашия организъм.

Всеки един многократно, през своя живот, е изпитвал затруднения в носното дишане. Не е тайна, че това е едно от най – неприятните състояния по време на една комерсиална настинка. На практика обаче, хората често имат склонността да подценяват баналната хрема, като не и отдават голямо значение. Неглижирането, не рядко води до усложнения, които карат пациентите да потърсят специализирана медицинска помощ. Зачестяването на носната патология и темповете на развитие на медицината в тази област, предоставиха редица нови методи на лечение, било то медикаментозно или оперативно. Ще се опитам да дам малко повече информация по отделно за заболяванията засягащи носа и синусите

Често срещани заболявания на носа и околоносните кухини

Заболявания в следствие на травма:

Ринити

Новообразувание в носа:

Заболявания на синусите: